Mw. mr. B.M.C.M. van der Wel-Hiddes

Een moment van bezinning

Terwijl ik dit typ en begin met een titel als “een moment van bezinning” denk ik echt waar? Typ ik dit echt? Ja dus. Alhoewel de nuchterheid zelve is dit oprecht een moment dat ik niet zomaar voorbij mag laten gaan. Een bijzondere week hier op kantoor. Donderdag 1 november a.s. bestaat Hiddes Advocatuur vijf jaar. En dat is, zo vind ik, niet zomaar iets.

Vijf jaar waarin ongelofelijk veel is gebeurd.. Ik noem 3 grote verbouwingen binnen hetzelfde kantoor, van 1 medewerker naar 4 medewerkers, van 1 dossier tot duizend+ dossiers en van nieuwe cliënten naar een hele fijne vaste kring van cliënten. Inmiddels zelf trots lid van de vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) waarbij ik in de genoemde vijf jaar een driejarig opleidingstraject heb voltooid met goed gevolg. Pittig, maar dan mag je jezelf wel benoemen als familierechtspecialist én mediator. Iets waar ik trots op ben, omdat je weet dat je als advocaat dan net dat beetje meer kan bieden.
Waar mijn trots excelleert is het kantoor zoals dat er nu staat. Een fijne plek waar cliënten zich op hun gemak voelen en wij hun met raad en daad bijstaan. De utopie die ik had over een eigen advocatenkantoor bleek niet zo utopisch. Het kan dus écht. Een advocatenkantoor waarbij een informele werksfeer zowel extern als intern voorop staat.

En het leuke aan dit alles is: ik doe het niet langer alleen. Waar ik er in volle glorie vijf jaar geleden alleen voor stond, ben ik nu omgeven door fantastische medewerkers. Gelijkgestemden met een gelijkende visie hoe het wel en niet moet binnen de advocatuur. Samen bouwen wij aan de toekomst voor Hiddes Advocatuur.
Kan ik een kijkje nemen in de glazen bol voor de komende vijf jaar? Nee, ik stel jullie lezers teleur. Hiddes Advocatuur is nu al zo veel meer dan dat ik voor ogen had, dat ik mij niet meer durf te wagen aan voorspellingen. Wat ik wel hoop en waar ik voor sta is dat ik het succes van Hiddes Advocatuur naar een next level wil tillen samen met mijn team. Nooit mag hierbij de integriteit en de basis van het kantoor verloren gaan, want daar zit ons succes. Van dat gegeven ben ik inmiddels overtuigd.

Wij zijn geen “kantoortje” meer, maar een volwaardig kantoor met een goede naam in Heemstede en omstreken. En daar ben ik, maar ook mijn medewerkers, heel erg trots op.

Deze column kan niet zonder een woord van dank. In de eerste plaats aan mijn gezin en familie. Meermaals moet mijn gezin (dat in de vijf jaar ook nog is uitgebreid) wijken voor de ambities van mij en mijn kantoor. Altijd word ik hierin gesteund, zelfs als mama er weer eens niet bij is. Mijn ouders; klusjesman van kantoor en oppas in één. Maar ook mijn (oud)medewerkers; Edith, Ella en Esmee (oud: Melissa, Rachel en Sukruye). Meiden ik ben blij met jullie, we gaan knallen de komende vijf jaar!
En last but not least: de cliënten. Jullie (en dan spreek ik ook even namens mijn collega’s) maken onze dag elke keer weer goed. Het vertrouwen dat jullie in ons hebben is niet in waarde uit te drukken. Elke bedankmailtje, bloemetje of complimentje dragen we bij ons. Want uiteindelijk doen wij dit werk om onze cliënten een stukje verder op weg te helpen…

Mijn dank is groot en ik zie uit naar wat de komende vijf jaar voor Hiddes Advocatuur gaat brengen.