Mw. E.L. Koopman (jurist)

Als werknemer heeft u recht op vakantiedagen. De wetgever heeft bepaald dat de werknemer recht heeft op minimaal 4 keer het aantal uren dat de werknemer per week werkt. In de arbeidsovereenkomst en cao kunnen aanvullende afspraken zijn gemaakt over vakantiedagen.
De werkgever kan de werknemer ook bovenwettelijke vakantiedagen geven. Dit zijn extra vakantiedagen waar de werknemer recht op heeft op basis van de individuele arbeidsovereenkomst of cao. Hiervoor wordt bijvoorbeeld gekeken naar de leeftijd van de werknemer en het aantal dienstjaren.

De werkgever is verplicht om de werknemer ieder jaar in de gelegenheid te stellen om vakantiedagen op te nemen. Echter kan de werkgever de aanvraag voor vakantiedagen ook weigeren. Dit kan de werkgever doen als er sprake is van gewichtige redenen. Dit wil zeggen dat het opnemen van vakantiedagen leidt tot ernstige verstoring van de bedrijfsvoering.
Wanneer de wettelijke vakantiedagen niet worden opgemaakt gedurende het jaar heeft u het recht deze dagen mee te nemen naar het jaar daarna. Deze dagen zijn in het volgende jaar 6 maanden geldig. De dagen kunnen dus tot uiterlijk 1 juli worden gebruikt. Bovenwettelijke vakantiedagen kunnen 5 jaar lang worden meegenomen.

Mocht u ziek worden tijdens uw vakantie, kunt u dit aangeven bij uw werkgever. De dagen dat u ziek bent zijn namelijk ziektedagen. Deze dagen tellen dus niet mee als vakantiedagen. U kunt met uw werkgever vervolgens afspreken om de vakantie uren een andere keer op te nemen.
Wettelijke vakantiedagen kunnen niet worden uitbetaald. Deze vakantiedagen zijn er echt voor om uit te rusten en te genieten van de vrije dagen.